Akademija Oxford

Nastavljajući tradiciju organizovanja novogodišnjih humanitarnih bazara, Volonterski servis Gradske opštine Zvezdara je na „Đeram” pijaci organizovao prodaju predmeta nastalih na kreativnim radionicama.

10. Novogodišnji Humanitarni Bazar Održan na „Đeram” Pijaci na Zvezdari

Deo prihoda je namenjen pomoći trogodišnjem dečaku Jasminu koji živi sa nezaposlenom majkom Elvirom i od rođenja boluje od cerebralne paralize, epilepsije i ima niz razvojnih problema.

Ovim povodom Bazar su obišli i kupovinom i prilozima pomogli njegovu realizaciju zamenik predsednika Skupštine GO Zvezdara Goran Filipović, članovi opštinskog Veća Miroslav Lazić, Stanko Radovanović, Dušan Ignjatović i Bogdan Leković, kao i sekretar Skupštine GO Zvezdara Aleksandar Ružičić.

Bazar je obišao veliki broj sugrađana, i sa drugih opština, koji su želeli da kupovinom ručno izrađenih unikatnih predmeta: novogodišnjih čestitki i ukrasa, bukmarkere, magneta, nakita, kutija od drveta, kapa, novogodišnjih maski i ostalog pomognu prikupljanje neophodnih sredstava za malog Jasmina.

Treba istaći i primer dve sugrađanke koje su posetile Bazar i, kao svoj doprinos realizaciji, poklonile stvari koje su same napravile.

Po završetku Bazara, volonterke Volonterskog servisa Zvezdare uručile su majci malog Jasmina kupljene namirnice, igračke, pelene, voće i slatkiše, kao i prilog u novcu(nešto više od 12.000 dinara) za kupovinu najneophodnijih potrepština za Jasmina. Ovom prilikom Jasminu i njegovoj majci predati su i pokloni Volonterskog servisa za predstojeće praznike.

Na Bazaru su građanima bili dostupni i flajeri sa preporukama kao psihosocijalnom podrškom u vreme korone i informacijama o programima podrške Volonterskog servisa Zvezdare tokom cele godine. Građanima su za dodatne informacije o aktivnom programu rada bili dostupni/e volonteri/ke Servisa.

Pored Volonterskog servisa Zvezdare, na Bazaru su učestvovali i socijalni partneri, saradnici i kreativni pojedinci sa kojima Servis sarađuje:: Udruženje roditelja MNRO Zvezdara, HHU „Hleb života” i Udruženje „Dve moje zlatne ruke”. Bazar je podržalo JP „Gradske pijace” ustupanjem na korišćenje dve tezge bez nadoknade za realizaciju ove aktivnosti.

Humanitarni bazar je realizovan u skladu sa aktuelnim epidemiološkim merama.


zvezdara pijaca đeram novogodišnji humanitarni bazar

Pročitajte slične vesti


Komentari (0)

Ostavite komentar

Klikom na dugme za slanje komentara slažete se sa Uslovima korišćenja sajta BG Autentik