Akademija Oxford

U saradnji sa studentima Fakulteta organizacionih nauka, Kulturni centar „Čukarica“ u aprilu mesecu organizuje seriju radionica na temu „Zaštita dece na internetu“.

Zaštitite Decu na Internetu - Radionica

Razvoj informaciono-komunikacionih tehnologija, kao i sve veća dostupnost interneta mladima, omogućili su nove vidove učenja, zabave, komuniciranja, ali i nove vrste rizika i nasilja. Kako bi roditeljima ukazali na opasnosti koje vrebaju u virtuelnom svetu, studenti Vanja Nikolić, Kristina Petrović, Violeta Proševski i Jovan Popović, pokušaće kroz ova radionice, da edukuju roditelje kako da prate i kontrolišu svoju decu na toliko popularnim društvenim mrežama.

Na prvoj radionici, koja će biti održana 6. aprila sa početkom u 18 časova, roditelji će imati priliku da se upoznaju sa tim koje sve društvene mreže postoje, kako funkcionišu i koji su to podaci koji se dele u aplikacijama. Objasnićemo šta je to što "prihvatamo" kada čekiramo I AGREE, odnosno šta su to TERMS OF SERVICE i šta znači kada neka aplikacija pristupa našoj kameri, mikrofonu, porukama,... Takođe, razjasnićemo koja je razlika kada je naš profil na društevnim mrežama privatan, odnosno javan, kojim sve informacijama mogu da pristupe naši prijatelji i pratioci i da li uopšte možemo da odlučujemo šta će se desiti sa sadržajem koji jednom pustimo na internet.

Svaka radionica će biti interaktivna i posetioci će imati priliku da postavljaju pitanja, podele svoja iskustva i mišljenja, kao i da predlože teme koje ih zanimaju.

Ulaz slobodan.


radionica zaštitite decu na internetu

Pročitajte slične vesti


Komentari (0)

Ostavite komentar

Klikom na dugme za slanje komentara slažete se sa Uslovima korišćenja sajta BG Autentik