Akademija Oxford

Srpske dopunske škole iz Francuske i Italija, sa kojima Kulturni centar „Čukarica“ već godinu dana uspešno sarađuje u okviru projekta „Čitalačka značka - Moje nasleđe“, podržale su konkurs „Ja bih stihom da ti kažem“.

Učenici Srpskih Škola iz Francuske i Italije Učestvovali na Konkursu „Ja bih Stihom da ti Kažem“

Poslali su 39 poetskih video zapisa u kojima deca iz ovih zemalja recituju stihove naših poznatih pesnika, ali i svoje stihove.

Video zapisom naše drugarice iz Francuske Une Trivunčić, u kome ona recituje stihove Vladislava Petkovića Disa „Među svojima“, počinjemo sa objavljivanjem radova koji su pristigli na konkurs „Ja bih stihom da ti kažem“.

Podsetićemo se na mnoge naše pesnike i njihove prelepe stihove, među kojima su: „Strepnja“ Desanke Maksimović, „Prva ljubav“ Mike Antića, „Ma šta mi reče“ LJubivoja Ršumovića, „Dobri susedi“ Jovana Jovanovića Zmaja, „Santa Maria dela salute“ Laze Kostića i mnogi drugi.

Video materijal nam je poslala profesorka srpskog jezika Marija Praizović, koja je sa svojim saradnicima pohvalila Kulturni centar „Čukarica“ koji je pokrenuo ovaj konkurs.

Ovim putem se zahvaljujemo našim prijateljima, učenicima i nastavnicima Srpske dopunske škole iz Francuske i Italije, na poslatom materijalu i pozdravljamo ih sa željom da budu istrajni i uspešni u svojoj misiji koja ima za cilj očuvanje pisma, jezika i kulturno – istorijskog nasleđa srpskog naroda.

Ako volite poeziju pratite nas i svojim lajkom nagradite video klip koji Vam se najviše dopada.

 


opština čukarica čukarica učenici srpskih škola konkurs ja bih stihom da ti kažem

Pročitajte slične vesti


Komentari (0)

Ostavite komentar

Klikom na dugme za slanje komentara slažete se sa Uslovima korišćenja sajta BG Autentik