Akademija Oxford

Radionica pod nazivom „Reproduktivno zdravlje žena“ održana je danas u MZ „Rušanj“, u organizaciji Gradske opštine Čukarica i Doma zdravlja „Dr Simo Milošević”.

Radionica o Reproduktivnom Zdravlju Žena

Radionica je osmišljena sa ciljem da upozna mlade Romkinje kako da brinu o svom reproduktivnom zdravlju.

Prisutnima se u ime Gradske opštine Čukarica obratila članica Veća Stana Lukić, koja je istakla da je današnja tribina nastavak radionica koje su prethodno održane u naseljima Makiš, Železnik i Sremčica, a sada se, nakon poboljšanja epidemiološke situacije, održava i u MZ „Rušanj“.

„Namera nam je da vam zajedno sa timom Doma zdravlja pomognemo da saznate kako da na najbolji način sačuvate svoje reproduktivno zdravlje, da se zaštitite od neželjene trudnoće i polno prenosivih bolesti“, rekla je Stana Lukić dodajući da su radionice pre svega namenjene najmlađim Romkinjama koje često postaju majke pre sticanja punoletstva.

Patronažna sestra Dom zdravlja „Dr Simo Milošević“ Milica Kuridža je istakla da je do osmnaeste godine fizički razvoj u toku i da je zato neophodno da devojke znaju kako da se zaštite.

„Abortus je najgori mogući vid ishoda trudnoće, jer može da izazove sterilitet i brojne druge negativne posledice po zdravlje žene”, rekla je Milica Kuridža dodajući upozoravajući podatak da se u Srbiji godišnje obavi oko 16.000 abortusa i da je zato neophodno raditi na edukaciji u oblasti reproduktivnog zdravlja.

Radionici su prisustvovale i patronažna sestra Marija Košarac i koordinator za pitanja nacionalnih manjina Metija Kadrijević.

Ovom prilikom polaznicima su uručeni i prigodni pokloni donacija Crvenog krsta Čukarica.


radionica reproduktivno zdravlje žene

Pročitajte slične vesti


Komentari (0)

Ostavite komentar

Klikom na dugme za slanje komentara slažete se sa Uslovima korišćenja sajta BG Autentik