Akademija Oxford

Aloe vera, koja se ponekad opisuje kao „čudesna biljka“ i „biljka besmrtnosti“, slobodno se može nazvati i biljkom 21. veka.

 Aloe vera – novi lek 21. veka

 U rodu biljaka sadrži više od 500 cvetnih vrsta a ona koja se najčešće koristi u održavanju zdravlja, jačanju imuniteta i otklanjanja brojnih zdravstvenih problema jeste Aloe Vera Barbadensis Miller.


Lekovita svojstva aloje – duga istorija korišćenja

O lekovitim svojstvima aloje se u 21. veku sve više govori, posebno kada se u vidu ima njeno korišćenje u tradicionalnim i narodnim lekovima vekovima unazad. O dugoj istoriji korišćenja aloje u lekovite svrhe govore i podaci da su lovci u Kongu koristili gel aloe vere kako bi smanjili znojenje, dok su neka afrička plemena koristila gel aloe vere u lečenju hroničnog konjunktivitisa i astme. Iako sama biljka aloe vere potiče iz Severne Afrike, njeno uzgajanje se vrlo brzo proširilo na čitav svet, a njeno korišćenje u lekovite svrhe postalo je deo svakodnevice mnogih.

 

Proizvodi od aloe vere – njihovo korišćenje i upotreba u preventivne svrhe

Biljka aloe vere postala je biljka koja se koristi u lečenju i održavanju preventivnog zdravlja dece i odraslih. Korišćenje proizvoda od aloje omogućilo je da ljubitelji aloje uživaju u njenim blagodetima svakog dana, čuvajući na taj način svoje zdravlje i jačajući otpornost organizma na spoljne faktore koji utiču na narušavanje zdravlja. Proizvodi aloe vere imaju višestruke prednosti u korišćenju, a kao najznačajniji efekti njihove redovne upotrebe ističu se jačanje imuniteta, detoksikacija organizma, borba protiv virusa i infekcija, borba protiv anemije. Pored toga, preparati aloe vere imaju posebno značajan efekat na negu kože i kose, kao i na higijenu čitave porodice.
Efekti korišćenja proizvoda od aloje – ljubitelji aloje preporučuju
Aloe vera gel je poznat po svojim lekovitim svojstvima, a njena svakodnevna primena ima višestruke efekte. Aloe vera proizvodi se mogu koristiti za:
- Jačanje imuniteta kod dece i odraslih,
- Borbu protiv anemije i virusnih infekcija,
- Ublažavanje gorušice,
- Rešavanje problema sa potencijom i prostatom,
- Otklanjanje problema sa zglobnim sistemom,
- Izbacivanje viška vode iz organizma,
- Borbu protiv ekcema,
- Brzo zarastanje opekotina,
- Smanjenje nivoa šećera u krvi,
- Probleme sa želucem.

Zašto je aloe vera dobra za održavanje zdravlja i vitalnosti organizma

Ljubitelji aloje ističu da aloe vera sadrži preko 200 aktivnih nutritijenata koji održavaju zdravlje organizma. Samim tim, proizvodi od aloje sadrže potrebne vitamine, minerale, amino kiseline i aktivne enzime koji doprinose detoksikaciji organizma i unosu potrebnog obima hranljivih materija za normalno funkcionisanje. Svaki organizam, kao priča za sebe, šalje nam signale koje ne treba zanemarivati – a na nama je da te signale uočimo i pomognemo mu da se izbori sa svim stresovima koje život sa sobom nosi.

https://www.instagram.com/ljubitelji_aloje/


aloja vera aloja vera gel aloja vera preparadi lekovita aloja vera aloja vera proizvodi ljubitelji aloje

Pročitajte slične vesti


Komentari (0)

Ostavite komentar

Klikom na dugme za slanje komentara slažete se sa Uslovima korišćenja sajta BG Autentik