Akademija Oxford

Aloe vera, koja se ponekad opisuje kao „čudesna biljka“ i „biljka besmrtnosti“, slobodno se može nazvati i biljkom 21. veka.

 Aloe vera – novi lek 21. veka

 U rodu biljaka sadrži više od 500 cvetnih vrsta a ona koja se najčešće koristi u održavanju zdravlja, jačanju imuniteta i otklanjanja brojnih zdravstvenih problema jeste Aloe Vera Barbadensis Miller.


Lekovita svojstva aloje – duga istorija korišćenja

O lekovitim svojstvima aloje se u 21. veku sve više govori, posebno kada se u vidu ima njeno korišćenje u tradicionalnim i narodnim lekovima vekovima unazad. O dugoj istoriji korišćenja aloje u lekovite svrhe govore i podaci da su lovci u Kongu koristili gel aloe vere kako bi smanjili znojenje, dok su neka afrička plemena koristila gel aloe vere u lečenju hroničnog konjunktivitisa i astme. Iako sama biljka aloe vere potiče iz Severne Afrike, njeno uzgajanje se vrlo brzo proširilo na čitav svet, a njeno korišćenje u lekovite svrhe postalo je deo svakodnevice mnogih.

 

Proizvodi od aloe vere – njihovo korišćenje i upotreba u preventivne svrhe

Biljka aloe vere postala je biljka koja se koristi u lečenju i održavanju preventivnog zdravlja dece i odraslih. Korišćenje proizvoda od aloje omogućilo je da ljubitelji aloje uživaju u njenim blagodetima svakog dana, čuvajući na taj način svoje zdravlje i jačajući otpornost organizma na spoljne faktore koji utiču na narušavanje zdravlja. Proizvodi aloe vere imaju višestruke prednosti u korišćenju, a kao najznačajniji efekti njihove redovne upotrebe ističu se jačanje imuniteta, detoksikacija organizma, borba protiv virusa i infekcija, borba protiv anemije. Pored toga, preparati aloe vere imaju posebno značajan efekat na negu kože i kose, kao i na higijenu čitave porodice.
Efekti korišćenja proizvoda od aloje – ljubitelji aloje preporučuju
Aloe vera gel je poznat po svojim lekovitim svojstvima, a njena svakodnevna primena ima višestruke efekte. Aloe vera proizvodi se mogu koristiti za:
- Jačanje imuniteta kod dece i odraslih,
- Borbu protiv anemije i virusnih infekcija,
- Ublažavanje gorušice,
- Rešavanje problema sa potencijom i prostatom,
- Otklanjanje problema sa zglobnim sistemom,
- Izbacivanje viška vode iz organizma,
- Borbu protiv ekcema,
- Brzo zarastanje opekotina,
- Smanjenje nivoa šećera u krvi,
- Probleme sa želucem.

Zašto je aloe vera dobra za održavanje zdravlja i vitalnosti organizma

Ljubitelji aloje ističu da aloe vera sadrži preko 200 aktivnih nutritijenata koji održavaju zdravlje organizma. Samim tim, proizvodi od aloje sadrže potrebne vitamine, minerale, amino kiseline i aktivne enzime koji doprinose detoksikaciji organizma i unosu potrebnog obima hranljivih materija za normalno funkcionisanje. Svaki organizam, kao priča za sebe, šalje nam signale koje ne treba zanemarivati – a na nama je da te signale uočimo i pomognemo mu da se izbori sa svim stresovima koje život sa sobom nosi.

https://www.instagram.com/ljubitelji_aloje/


aloja vera aloja vera gel aloja vera preparadi lekovita aloja vera aloja vera proizvodi ljubitelji aloje

Pročitajte slične vesti


Komentari (0)

Ostavite komentar