Akademija Oxford

Povodom početka priprema za 28. Svetsko prvenstvo u takmičenju sportskih golubova pismonoša, koje će se sredinom septembra održati u Beogradu, na Čukarici...

Priprema za Svetsko Takmičenje Golubova Pismonoša na Čukarici

Povodom početka priprema za 28. Svetsko prvenstvo u takmičenju sportskih golubova pismonoša, koje će se sredinom septembra održati u Beogradu, na Čukarici, član Veća Slaviša Šotra posetio je udruženje golubova pismonoša „AS-Pobednik“ u Velikoj Moštanici.

„Opština Čukarica već nekoliko godina podržava ovo takmičenje, koje ove godine okuplja 35 učesnika, vlasnika golubova pismonoša iz celog sveta“, rekao je prilikom posete Slaviša Šotra.

Finalnu trku, od Đevđelije do Beograda, 15. septembra, ispratiće najpoznatije internacionalane sudije, a očekuje se i dolazak predsednika FCI Ištvana Bartoša.

„Drago mi je da je opština Čukarica prepoznala značaj ovog takmičenja i naše učešće u njemu, jer je ova sportska disciplina veoma cenjena u svetu“, rekao je predsednik Udruženja „AS- Pobednik“ Čedomir Vukčević. On je istakao da su treninzi i obuke golubova već počeli i da će njihovo upoznavanje terena i pripreme za finalnu trku od 420 km trajati do kraja avgusta. Takođe, ideja Udruženja je da se sa tradicijom sportskog golubarstva i pravilima ovog zanimljivog sporta upoznaju i Beograđani, putem izložbi plakata FCI, i izložbi fotografija golubova letača, na više lokacija na Čukarici i u Beogradu.

Klub trenutno okuplja preko 1300 članova, a prva trka pred finalno takmičenje održaće se sredinom avgusta , kada će golubovi preleteti rutu od Paraćina do Beograda.


priprema svetsko takmičenje golubovi pismonoše

Pročitajte slične vesti


Komentari (0)

Ostavite komentar

Klikom na dugme za slanje komentara slažete se sa Uslovima korišćenja sajta BG Autentik