Akademija Oxford

Besplatne vožnje za Banku hrane: Yandex Go pomaže da obroci brže stignu do najugroženijih grupa

Besplatne vožnje za Banku hrane: Yandex Go

Skoro 250.000 tona hrane, najviše voća i povrća, a zatim i ostalih proizvoda se godišnje baci u Srbiji, podaci su Svetske organizacije za prirodu. Istovremeno, Banka hrane Beograd svakodnevno apeluje da se hrana racionalnije troši, ali i da se dostavlja onima koji nisu u mogućnosti da sebi priušte osnovne životne namirnice.

Tom pozivu se odazvao servis Yandex Go, u želji da pomogne i da se pridruži akciji u borbi protiv gladi i rasipanja hrane, tako što je donirao besplatan prevoz namirnica svim ugroženim kategorijama na teritoriji Beograda.

To je izuzetno važan trenutak, posebno tokom praznika, kada Banka hrane ima veći broj isporuka, zbog čega se, usled ograničenih kapaciteta, suočava sa preprekama, kao što su skladištenje i transport.

“U ovim izazovnim i teškim okolnostima koje su zadesile čitav svet i našu zemlju, Yandex Go pokazao je zavidan nivo humanosti. U narednom periodu, Banka hrane Beograd od ove kompanije dobija važnu i značajnu podršku u vidu prevoza i dostave obroka onima kojima su najpotrebniji. Značajno nam je i to što je proces veoma jednostavan - volonteri Banke hrane Beograd su od kompanije Yandex Go dobili promo kodove, koje će prilikom naručivanja besplatne vožnje preko njihove aplikacije ukucavati i na lak i bezbedan način uz pomoć taksi vozača prevoziti hranu do krajnjih korisnika. To će nam uštedeti mnogo vremena i sredstava koje inače ulažemo u prevoz”, rekla je Katarina Žigić iz Banke hrane Beograd.

Banka hrane Beograd se već skoro 20 godina u Srbiji bori protiv siromaštva, gladi i rasipanja hrane. Glavna aktivnost ove organizacije sastoji se u prikupljanju namirnica, pa se na mesečnom nivou, posredstvom mreže lokalnih udruženja, grupa ili zajednica, podeli oko 100 tona voća, povrća, ali i drugih namirnicajk, deci i mladima sa smetnjama u razvoju ili bez roditeljskog staranja, osobama sa invaliditetom, samohranim roditeljima, raseljenim licima i drugim ugroženim kategorijama stanovništa.


yandex go besplatne vožnje

Pročitajte slične vesti


Komentari (0)

Ostavite komentar

Klikom na dugme za slanje komentara slažete se sa Uslovima korišćenja sajta BG Autentik