Akademija Oxford

U susret obeležavanju 48. godina od osnivanja Galerije `73 ova renomirana institucija kulture dobitnik je nagrade Kulturno prosvetne zajednice Srbije Zlatni beočug.

Prestižni Zlatni Beočug Dobila Galerija 73

Ova prestižna nagrada se dobija za unapređenje kulture grada Beograda.Kuriozitet je što je nagradu Zlatni beočug Galerija `73 dobila povodom 50.godina od dodele ovog priznanja .

„Veoma smo ponosni da ovo priznanje. Ono je rezultat dugogodišnjeg posvećenog rada tima galerije na afirmisanju duhovnih vrednosti“ istakla je direktorka Galerije Mirela Pudar i dodala da je ova institucija kulture  uspela da, uprkos izazovima, u protekloj godini istraje na očuvanju vrednosti i kulture koja je bila dostupna svima. „Privilegija je i ogromna čast da smo jedina institucija kulture koja je ove godine dobitnik  prestižnog priznanja“. Dodeli priznanja  Zlatni beočug prisustvovao je i predsednik opštine Čukarica Srđan Kolarić.

Podsetimo Zlatni beočug se dodeljuje kao godišnja nagrada za trajni doprinos kulturi Beograda. Kulturno prosvetna zajednica Beograda od 1970. godine dodeljuje nagradu i priznanje Zlatni beočug umetnicima, stvaraocima, naučnicima, ustanovama kulture za trajni doprinos kulturi našeg grada. Ona se dodeljuje institucijama grada Beograda koje neguju duhovne vrednosti.Tvorci ove nagrade su pesnik Vasko Popa, Radomir Stević Ras i Jevta Jevtović.

Podsetimo da Kulturna ustanova Galerija`73 funkcioniše u sistemu Gradske opštine Čukarica koja podržava i afirmiše  programske aktivnosti ove institucije kulture.


galerija 73 prestiž zlatni beočug

Pročitajte slične vesti


Komentari (0)

Ostavite komentar

Klikom na dugme za slanje komentara slažete se sa Uslovima korišćenja sajta BG Autentik