Akademija Oxford

Gradska opština Čukarica pridružila se akciji “Posadi svoj hlad”, koja je usmerena na ozelenjavanje Srbije, a koju sprovode nevladine organizacije “Zeleni razvojni centar” i “Let’s do it, Serbia” u okviru najveće globalne ekološke inicijative Trilllion trees.

Podela Besplatnih Sadnica Građanima Čukarice

U okviru ove akcije biće podeljeno 100 besplatnih sadnica belog jasena građanima Čukarice, a koje su obezbedile društveno odgovorne kompanije.

Građani se za besplatne sadnice belog jasena mogu prijaviti putem mejla kzm@cukarica.rs ili broja telefona 011/3052 119 do četvrtka, 1. aprila, a naknadno će dobiti informacije o lokaciji preuzimanja sadnice. Čukaričani će prilikom preuzimanja sadnice dobiti i uputstvo kako posaditi drvo sa vezicom na koju mogu da upišu ime i datum sadnje.

Zašto jasen? Jasen je autohtono, evropsko drvo koje je bilo izloženo prekomernoj seči krajem prošlog veka, naročito u Evropi. On je hipoalergen, nije agresivan, lak za održavanje, ima prelepu krošnju, veliku lisnu masu, daje divan hlad i dobro podnosi različita zemljišta. Lako uspeva i u urbanom i u šumskom okruženju. Jasen je sveto drvo u mnogim religijama: slovenskoj, nordijskoj i dr. Stara izreka kaže "Ko posadi jasen pratiće ga sreća do kraja života". To daje novi simbolizam i posebno svetlo našem projektu.

Ko može da se prijavi? Koji su uslovi? Svako ko poželi. Pojedinci, porodice, škole, kompanije, udruženja… Važno je da se zna da jedna osoba dobija jednu sadnicu za jednu sadnju.


podela besplatnih sadnica

Pročitajte slične vesti


Komentari (0)

Ostavite komentar

Klikom na dugme za slanje komentara slažete se sa Uslovima korišćenja sajta BG Autentik