Akademija Oxford

Glavni grad Francuske, svetlucavi Pariz, svoju čaroliju ljubavi i romantike dodatno oživljava za vreme božićnih i novogodišnjih praznika.

Pariz Grad ljubavi i romantike budi novogoišnju čaroliju

Veliki broj načina za proslavu, upoznavanje običaja i tradicije i posećivanje brojnih uličnih zabava u francuskoj prestonici garantuje doček Nove godine u velikom i nezaboravnom stilu.


Hiljade lampiona osvetljava Pariz u susret novoj godini

Svake godine u vreme novogodišnjih i božićnih praznika, Pariz bude osvetljen hiljadama lampiona koji nagoveštavaju radost praznika. U gradu je, čini se, veća gužva nego inače, a lokalni barovi, klubovi i restorani postaju izvor smeha i zabave. 


Isplanirajte doček Nove godine u Parizu

Da Vas veličanstveni Pariz u svoj svojoj lepoti ne bi zasenio, isplanirajte najluđu noć pre samog putovanja. Zato je naš predlog da godinu započnete uživajući u velikom vatrometu na nekom od gradskih trgova, ili posetom nekoj žurci u najboljim pariškim klubovima.


Iako ne iznenađuje, Ajfelova kula je posebno posećena u novogodišnjoj noći. I dok neki uživaju u restoranima na Ajfelovom tornju, drugi se odlučuju da novogodišnju noć dočekaju u uređenom parku ispred samog tornja. Ovaj park, Champ de Mars, je nezvanično mesto okupljanja na kome se sklapaju nova prijateljstva u susret Novoj godini.


Nova godina na Jelisejskim poljima

Najpoznatija ulica Pariza je ujedno i mesto zvanične i najbogatije ulične zabave u novogodišnjoj noći. Jelisejska polja i doček Nove godine predstavljaju kombinaciju mesta i povoda kakav se ne sme propustiti. To je mesto kada se ljudi iz celog grada skupljaju u aveniji i proslaviljali početak Nove godine. Svakako su najbolja mesta ona u blizini Trijumfalne kapije. Međutim, ni posle ponoći se zabava ne završava, naprotiv, zabava se nastavlja u nekom od lokalnih klubova i barova lociranih u blizini


Krstarenje Senom u novogodišnjoj noći

Za one koji žele da novogodišnju noć dočekaju na reci i sa reke posmatraju vatromete koji krase nebo, krstarenje Senom je idealno mesto za doček Nove godine. Pored ukusnih specijaliteta, šampanjca i dobre muzičke zabave, boravak na reci znači da možete da upijete atmosferu praznika širom prestonice. Ovakav doček Nove godine zahteva obaveznu rezervaciju posebno kada se ima u vidu popularnost ovakvog oblika zabave za najluđu noć.


nova godina atina

Pročitajte slične vesti


Komentari (0)

Ostavite komentar

Klikom na dugme za slanje komentara slažete se sa Uslovima korišćenja sajta BG Autentik