Akademija Oxford

Grčka je širok pojam kada su u pitanju turističke destinacije. Kako za mirniji odmor, tako i za aktivni odmor, ova destinacija vam nudi prelepa mesta za obilazak.

Destinacije u Grčkoj za ljubitelje aktivnog odmora

Grčka je širok pojam kada su u pitanju turističke destinacije. Kako za mirniji odmor, tako i za aktivni odmor, ova destinacija vam nudi prelepa mesta za obilazak. U daljem tekstu navešćemo par destinacija, koje su idealne za avanturistički tip turista.

Sitonija-Definitvno drugi prst na poluostrvu Halkidiki je upravo Sitonija, koja je stvorena za aktivniji odmor i boravak. Sitonija je mediteranska regija, puna borove šume, maslinjaka i raznovrsne bujne vegetacije. Na ovoj destinaciji možete da vozite bicikl po brdovotim predelima, planinarite dok uživate u netaknutoj prirodi. Sitonija je idealno mesto za avanturiste i zbog prlepih divljih plaža koje su u ovoj regiji. Ona ime preko 70 neverovatnih plaža i uvala, urbanih, manje urbanih i divljih. Svaka plaža je lepa na svoj način. Neke plaže su prohodne i pristupačne, a u većem broju su one do kojih možete doći uz pešačenje kozjim stazama. Uglavnom su sve najlepše plaže u okolini glavnih turističkih destinacija,  pa će vam sam njihov obilazak predstaviti pravi avanturistički izazov.


Parga-Šarmantan gradić u jonskoj regiji. Parga je idealno mesto za vas ukoliko želite spoj prelepog turističkog grada i avanturistički i aktivniji odmor. Samo mesto je brdovito, pa ćete samim tim sigurno i biti smešteni na nekoj uzbrdici i tako konstantno pešačiti do samog centra i plaže. U Pargi nemate u ponudi smeštajne kapacitete uz samu obalu mora, zato što je tu šetalište sa sadržajima kafića, restorana, prodavnica. Jedan od najlepših izazova je Valtos plaža u ovom mestu. Dugačka, široka i peščana prelepa obala do koje možete doći uz laganu šetnju niz ulicu, za nekih pola sata od samog centra. Iz ovog mesta možete da uživate u raznim izletima, a ako ste avanturista nikako ne bi smeli da propustite sledeće: odlazak na Paksos i Antipaksos i plivanje u nestvarnim pećinama, odlazak  do ostrva Krf, krstarenje i obilazak jonskih ostrva. 


Lefkada-Najlepše ostrvo u Jonskom moru. Lefkada je pravi raj na zemlji. Odlaskom na ovo ostrvo, sigurno ćete imati aktivan odmor. Žalosno je da odete na Lefakdu a ne obiđete te rajske plaža koje ovo osstrvo poseduje. Najpoznatije plaže na Lefkadi, koje su stvorene za avanturiste su: Milos, Egrimni, Porto Katsiski, Kathisma. Do Milos plaže možet edoći brodićem, ili kozjom stazom kroz šumu. Ova plaža je divlja i nema sadržaja. Do Egrimni plaže dolazite stepenicama do obale. Morate preći preko 350 stepenika, što eje pravi izazov za avanturiste. Takođe na Lefkadi je preporuka da obavezno posetite čuvene vodopade u okolini Nidrija-Dimosari. Ovo je samo jedan deo Lefkade koji je idealan za aktivne posetioce. Ovo ostrvo skriva još mnogo uvala i prelepih obala koje možete da obiđete.


Ovo su top tri destinacije, koje toplo preporučujemo svim turistima koji vole aktivniji odmor. Pored ovih destinacija, možemo da vam predložimo i sledeće: Krit, Kefaloniju, Skiatos, Tasos, Sivotu. Sve ove destinacije su odlična baza za obilazak.


halkidiki lefkada sitonija parga aktivni odmor

Pročitajte slične vesti


Komentari (0)

Ostavite komentar

Klikom na dugme za slanje komentara slažete se sa Uslovima korišćenja sajta BG Autentik