Akademija Oxford

Sportski savez osoba sa invaliditetom Beograda i Društvo za sport i rekreaciju invalida Zvezdara, u saradnji sa Gradskom opštinom Zvezdara i Bibliotekom „Vuk Karadžić“, organizovali su humanitarnu prodajnu izložbu slika Marka Ignjatijevića

Otvorena Humanitarna Izložba u Galeriji „Miljković”

Sportski savez osoba sa invaliditetom Beograda i Društvo za sport i rekreaciju invalida Zvezdara, u saradnji sa Gradskom opštinom Zvezdara i Bibliotekom „Vuk Karadžić“, organizovali su humanitarnu prodajnu izložbu slika Marka Ignjatijevića u Galeriji Miljković (Bulevar kralja Aleksandra 298), sa ciljem da se prihod usmeri kao pomoć socijalno ugroženim pojedincima i porodicama sa Zvezdare.

Ova izložba je deo velike humanitarne akcije „Dar na dar“ čiji humanitarci pozivaju pojedince i firme da kupovinom slika za svoj privatni i radni prostor doniraju novac onima za koje veruju da im je pomoć najpotrebnija.

Pored autora i njegovih saradnika, otvaranju izložbe je prisustvovala načelnica Bibilioteke „Vuk Karadžić“ Aleksandra Kekić Đokić koja je naglasila važnost ovakvih događaja i saradnju u njihovoj realizaciji Biblioteke i Opštine Zvezdara.

Predstavnik Sportskog saveza osoba sa invaliditetom Beograda Velimir Knežević zahvalio se Biblioteci na gostoprimstvu i mogućnosti da u tegobnim vremenima u kojim živimo umetnost i humanost budu vidljivi, kao i da ovom izložbom skrenemo pažnju i na talentovane umetnike i njihovu humanost.

Šef Odseka za socijalnu zaštitu Gradske opštine Zvezdara Radmila Urošević  zahvalila se autoru i udruženjima na organizaciji izložbe i želju da pomognu ugroženim Zvzedarcima i Zvezdarkama, naglasiviši da je dobro kada se spoje umetničke i socijalne vrednosti.

Autor izloženih više od 30 radova, Marko Ignjatijević, do sada je potpisao više od 1200 slika od kojih je 300 prodato u humanitarne svrhe. Ovaj umetnik iz Kragujevca, čiji radovi su prisutni širom sveta, na svim kontinentima osim afričkog, pripada slikarima srednje generacije koji za sebe kaže da je „samo provodnik“ ideja, inspiracija i motiva koji slave život i sa čijih platana posmatrač može i treba da preuzme poruku da su radost stvaranja, rađanja, tradicije i borbe za prave vrednosti u našoj realnosti vredni truda.

Iložba je otvorena naredne dve sedmice svakog radnog dana od 8,00 do 20,00 časova, subotom do 12,00. Planirano je da po završetku izlaganja uovom prostoru, platna budu izložena i u drugim prostorima na Zvezdari.

Izložba je realizovana u skladu sa aktuelnim epidemiološkim merama.


otvorena humanitarna izložba galerija miljkovac

Pročitajte slične vesti


Komentari (0)

Ostavite komentar

Klikom na dugme za slanje komentara slažete se sa Uslovima korišćenja sajta BG Autentik