Akademija Oxford

Zbog velikog interesovanja obaveštavamo sve zainteresovane za besplatne pešačke eko šetnje Velikim ratnim ostrvom da su preostala još tri termina za prijavu...

Eko Ture Velikim Ratnim Ostrvom do Kraja Avgusta

Zbog velikog interesovanja obaveštavamo sve zainteresovane za besplatne pešačke eko šetnje Velikim ratnim ostrvom da su preostala još tri termina za prijavu, za datume: subota 21. avgust, sreda 25. avgust i subota 28. avgust. Predviđeno mesto okupljanja je na izlasku sa pontonskog mosta na plaži ”Lido”. 

U šetnji stazom zdravlja mogu da učestvuju isključivo prijavljeni građani i maksimalan broj je 50 šetača. 

Takođe, molimo posetioce Velikog ratnog ostrva da se sa pažnjom odnose prema svojevrsnoj prirodnoj oazi i zaštićenom prirodnom dobru, da se pridržavaju ekološkog bontona i prate uputstva vodiča.

Poneti vodu, užinu, zaštitu od sunca, ne koristiti parfeme niti dezodoranse.

U pratnji vodiča iz Gradske opštine Zemun, u toku besplatne pešačke eko šetnje posetioci će biti upoznati sa istorijatom ostrva, režimima zaštite, raznovrsnim biljnim i životinjskim svetom ostrva, a posebno autohtonim i ugroženim vrstama, specifičnostima, ali i opasnostima koje prete od zagađenja životne sredine, unošenja invazivnih vrsta, preteranog korišćenja, urbanizacije…

Nakon dvosatne šetnje ”stazom zdravlja” u okviru 2. zone zaštite na ostrvu, u Zelenom amfiteatru će se diskutovati o zaštiti prirode i prirodnim vrednostima ostrva i realizovati šaljivi eko kviz i eko radionice za decu.

Pozivamo građane da se prijave i iskoriste besplatne programe koje opština organizuje.

Prelaskom preko pontonskog mosta zakoračite u ekološku avanturu.

U slučaju nepredviđenih okolnosti ili neodgovornog ponašanja učesnika ekološke pešačke ture, organizator Gradska opština Zemun ne snosi odgovornost za bezbednost učesnika.

Prijava – Tanja Kukobat 
Tel. 069/213 2010
tanja.kukobat@zemun.rs


veliko ratno ostrvo eko ture

Pročitajte slične vesti


Komentari (0)

Ostavite komentar

Klikom na dugme za slanje komentara slažete se sa Uslovima korišćenja sajta BG Autentik