Akademija Oxford

Bez obzira da li idete na duži odmor ili samo vikend putovanje, odabir adekvatnog prtljaga često može biti stresno.

Putni koferi
Da biste izbegli taj stres, odaberite putni kofer po svojoj meri: kofer u koji će stati sve potrebne stvari, koji će odgovarati Vašim potrebama i koji će odražavati Vašu ličnost. Dobar kofer može da napravi veliku razliku kada je u pitanju lakoća organizovanja putovanja i pakovanje, a postoji mnogo različitih vrsta koje možete izabrati. 
 

Veličina i materijal putnih kofera

Sve kofere možemo podeliti u zavisnosti od veličine prtljaga za koji su namenjeni, ali i materijala od koga su načinjeni. Tako možemo razlikovati nekoliko veličina i tipova kofera:
 
• Dečiji putni koferi – često su manjih dimenzija i po veličini i dizajnu odgovaraju potrebama dece i imaju tu mogućnost da ih deca lako mogu koristiti zahvaljujući točkićima;
• Ručni (kabinski) putni koferi – su koferi manjih dimenzija koji odgovaraju veličini avionskog prtljaga i lako se mogu koristiti za avionski prevoz ali i za kraća putovanja. 
 
Ipak, pored najčešće navedenih vrsta kofera koji se koriste za duža ili kraća putovanja, koferi se dalje mogu posmatrati u zavisnosti od tipa dizajna i tu možemo razlikovati putne kofere za muškarce i žene, ali se oni isto tako mogu klasifikovati i prema veličini (mali, srednji i veliki). Svakako, prilikom odabira putnog kofera, neko će se voditi realnim potrebama, neko dizajnom, a neko materijalom od koga su načinjeni. Tako, na primer, tvrdi koferi su popularan izbor za osobe koje često putuju jer pružaju odličnu zaštitu stvari. Ove vrste kofera su napravljene od izdržljivih materijala kao što su polikarbonat ili ABS plastika, što ih čini otpornim na ogrebotine i druge vrste oštećenja. Takođe imaju mehanizam za zaključavanje, koji osigurava da vaši predmeti ostanu sigurni tokom transporta. Tvrdi koferi dolaze u različitim veličinama, od ručne prtljage do velikih kofera, i dostupni su u širokom spektru boja i dizajna. Sa druge strane, mekani koferi  su napravljeni od tkanina, najčešće od poliestera što ih čini laganim i lakim za nošenje, a veliki broj džepova i pregrada omogućava lakšu organizaciju prilikom pakovanja.
 

Lakoća nošenja i zaštita putnih kofera

Prilikom putovanja, jedna od stvari o kojima razmišljamo tek kada izađemo iz kuće jeste težina putnog kofera i potreba za lakoćom njegovog nošenja. Otuda, ručke predstavljaju važnu karakteristiku svakog putnog kofera, jer omogućavaju da lako podignete i nosite svoj kofer, odnosno često pružaju mogućnost izvlačenja i guranja. 
 
Pored toga, ako putujete avionom ili nekim drugim prevoznim sredstvom u kojima postoji potreba odlaganja prtljaga, mogućnost zaključavanja kofera je dodatna prednost. Zaključavanjem putnog kofera obezbeđujete svoje stvari, a najčešća opcija zaključavanja je na šifru zahvaljujući kombinovanim bravama koje zahtevaju kombinaciju brojeva za otvaranje i zatvaranje, a po potrebi se mogu resetovati na novu kombinaciju.
 

Set putnih kofera i za muškarce i za žene

Ako putujete često ili treba da spakujete više stvari, tada je set putnih kofera idealno rešenje za Vas. U setu kofera nalaze se dva ili tri kofera različite veličine koje možete koristiti za različite namene. Setovi putnih kofera su takođe dobar izbor kada su u pitanju porodice i organizacija porodičnih putovanja, gde univerzalni dizajn putnih kofera mogu odgovarati i muškarcima i ženama.
 
Set putnih kofera raspoloživ je u različitim dizajnima i stilovima, pa lako možete izabrati onaj koji odražava Vašu ličnost i preferencije. Potražite set putnih kofera sa zabavnim šarama ili bojama ili izaberite set putnih kofera u jednobojnom dezenu. 
 
Ipak, nemojte zanemariti ni pravilo da izaberete kofer koji je oko 2/3 Vašeg tela kako biste ga sa lakoćom nosili. Uvek je dobro unapred isplanirati količinu stvari koju u njega treba spakovati, a uz to stvari prilagoditi broju dana koje provodite na putovanju.
 
Kako odabrati putni kofer za decu?
Deca imaju svoje jedinstvene potrebe i preferencije, a izbor pravog putnog kofera za njih može da učini svako putovanje lakšim i lepšim. Zato, prilikom odabira idealnog putnog kofera za svoje dete, u obzir uzmite sledeće:
 
- Veličina dečijeg putnog kofera: Jedan od najvažnijih faktora koji treba uzeti u obzir pri izboru putnog kofera za decu jesu veličina i kapacitet kofera. Kofer treba da bude dovoljno veliki da u njega stanu sve stvari Vašeg deteta, ali ne toliko veliki da bi ga bilo teško nositi. Prilikom odabira idealnog putnog kofera za dete, vodite se pravilom da izaberete kofer koji je otprilike upola manji od Vašeg deteta.
- Trajnost dečijeg putnog kofera: Izaberite kofer koji je izdržljiv i koji može da izdrži habanje tokom putovanja. Zato je za decu idealni putni kofer napravljen od jakih materijala kao što su polikarbonat ili ABS plastika. 
- Lakoća korišćenja dečijeg putnog kofera: Dečiji putni koferi treba da budu laki za upotrebu. Zato su koferi sa točkićima i ručkom na uvlačenje uvek prednost kada treba da putujete sa detetom. 
- Zabavni dizajn putnog kofera za decu: Deca će biti više zainteresovana da sama nose svoj prtljag ako je dizajn putnog kofera prilagođen njima. Iz tog razloga, odaberite dečije putne kofere sa zabavnim dizajnom, kao što su životinje ili likovi iz crtanih filmova.
 
Kvalitet, sigurnost i pouzdana kupovina putnog kofera
Za bezbedno putovanje na kome ćete biti sigurni da Vam ništa neće zafaliti, izaberite pouzdanog partnera koji će Vas na svakom koraku pratiti. Neka to bude kvalitetan kofer u koji ćete smesiti sve svoje stvari, a sigurnost i pouzdana kupovina samo neka budu dodatne karakteristike koje ćete pronaći u našoj ponudi.

kupovina putnog kofera putni koferi za decu

Pročitajte slične vesti


Komentari (0)

Ostavite komentar

Klikom na dugme za slanje komentara slažete se sa Uslovima korišćenja sajta BG Autentik