Akademija Oxford

Donatorsko veče, s ciljem prikupljanja sredstava za nabavku školske opreme i unapređenje nastave u školama u Srbiji, održano je u kulturnom klubu Kabinet ARK, Milana Rakića 23, na Zvezdari.

Donatorsko veče na Zvezdari

Posetioci su dali veliki doprinos kupovinom umetničkih predmeta od kojih je značajan deo odvojen za fondaciju, a koje su izložili Udruženje žena Banstolka iz Inđije, likovne umetnice Anja Čelebić i Svetlana Soković, dizajnerka umetničkih lutaka Danijela Pečenković, kao i udruženja sa Zvezdare „Zvezdarski ekološki centar“ i „Čuvari zanata“. Skupu je prisustvovala i Violeta Filip, član Veća Gradske opštine Zvezdara.

Na ovaj način je i pružena podrška humanitarnoj fondaciji „Rejmon Nikole Trast“ (The Raymond Nicolet Trust) iz Kembridža, koja već tri godine radi na poboljšanju obrazovnih mogućnosti  dece i studenata u Srbiji, prvenstveno zahvaljujući gospođi Kristin Hilčenko, naučnici iz Kembridža koja je osnovala ovu fondaciju.

Za ove tri godine fondacija RNT je pomogla Centru „Vuk Karadžić“  iz Sombora opremanjem kuhinje i radionice, „Centru za decu i omladinu Miroslav Antić-Mika“ iz Sombora doniranjem mobilijara za školsko dvorišete i Osnovnoj školi „Jovan Jovanović Zmaj“ iz Pančeva uređenjem kompletne biblioteke i dela informatičke učionice.

Sredstva koja se sada prikupljaju u Velikoj Britaniji, kao i ova prikupljena na donatorskoj večeri odlaze u Osnovnu školu „Sveti Sava“ iz Bajine Bašte i Osnovnu školu „Jovan Aranđelović“ iz Crvene reke, kod Bele Palanke.


donatorsko veče

Pročitajte slične vesti


Komentari (0)

Ostavite komentar

Klikom na dugme za slanje komentara slažete se sa Uslovima korišćenja sajta BG Autentik