Akademija Oxford

Čast da boje nacionalne zastave brani na Letnjim olimpijskim igrama u Tokiju pripala je i našoj Batajničanki – odbojkašici Jeleni Blagojević.

Batajničanka na Olimpijskim Igrama u Tokiju

Prve odbojkaške korake napravila je u Jedinstvu iz Brčkog, a zatim je 2001. prešla u Mladost iz Zemuna, a kada se ova ekipa fuzionisala sa Vizurom postala je član novog kluba. Za Crvenu zvezdu igrala je 2007. godine sa kojom je osvojila dva prvenstva i dva kupa Srbije. U Italiji je igrala za Urbino i Volej Bergamo da bi prešla u turski tim Trabzon Idmanogadži u sezoni 2015/16. sa kojim je stigla do finala Kupa izazivača gde je proglašena za najkorisnijeg igrača.  U sezoni 2016/17. igrala je za poljski tim Hemik Police sa kojim je osvojila prvenstvo i kup Poljske. Trenutno igra za Rešov, takođe u Poljskoj.

Za reprezentaciju Srbije debitovala je 2012. godine, a pre toga igrala je odbojku na pesku. Sa reprezentacijom je osvojila bronzanu medalju u Evropskoj ligi i bila je član tima na Olimpijskim igrama u Londonu. Igrala je na poziciji libera u reprezentaciji sa kojom je 2017. godine osvojila bronzu u Gran priju i zlato na Evropskom prvenstvu.

U istoriji sporta ostaće upamćena po najboljem potezu ikada viđenom na odbojkaškom terenu, kada je 2014. godine u meču između Fopapedretija iz Bergama protiv Pomi Kazalmađorea u okviru drugog kola italijanskog šampionata loptu preko mreže uputila petom i osvojila poen.

Zlatna dama srpske odbojke svojim sjajnim nastupima i povratkom sa medaljama oko vrata sa gotovo svih takmičenja budi nadu da će i u Tokiju na njenim grudima zasijati najsjajnije odličje.


batajničanka olimpijske igre tokijo jelena blagojević

Pročitajte slične vesti


Komentari (0)

Ostavite komentar

Klikom na dugme za slanje komentara slažete se sa Uslovima korišćenja sajta BG Autentik