Akademija Oxford

Zajedničko Dušanu Vlahoviću, Urošu Račiću i Luki Adžiću, mladim perspektivnim državnim reprezentativcima i fudbalerima Fjorentine, Valensije i Anderlehta...

Rasadnik Fudbalskih Asova FK Altina u Zemunu

Zajedničko Dušanu Vlahoviću, Urošu Račiću i Luki Adžiću, mladim perspektivnim državnim reprezentativcima i fudbalerima Fjorentine, Valensije i Anderlehta, jesu novi transferi o kojima se govori u prelaznom roku, ali, pre svega osnov koji su sva trojica stekli u fudbalskoj školi Fudbalskog kluba ”Altina”. Školi koja od 2003. godine stvara reprezentativce i profesionalce najvišeg ranga, zahvaljujući izvanrednim uslovima za treninge i u balonu i u hali i na travi, na otvorenom i ”integralnom sportskom vaspitanju” kojem se polaznici podvrgavaju od malih nogu, tačnije od pete do četrnaeste godine.

Sreću da prve fudbalske korake kao sedmogodišnjak savlada u ovom prestižnom rasadniku vrhunskih sportskih spartanaca imao je i Dušan Vlahović, jedan od fudbalera o kojeg se danas otimaju i ”Atletiko” i ”Totenhem” i ”Mančester siti”, a ”klinac” iz Gornjeg grada ostvario je vredno tkan detinji san o velikoj slavi i, zašto ne reći – još većem novcu.

Klubu iz kojeg je Vlahović krenuo u osvajanje najpre domaćih, potom i međunarodnih trofeja, takođe sledi nagrada, odnosno procenat na transfer, koji je u svakom slučaju dobrodošao za stvaranje još boljih uslova za razvoj i usavršavanje sportista, kaže predsednik FK ”Altina” Nebojša Pejović.

Fudbalska škola sa Altine je tako, zahvaljujući asovima, gotovo preko noći izbila u žižu interesovanja – posebno vredni licencirani treneri rade kondicione pripreme, uvežbavaju fudbalske korake, jačaju sportski duh, a jedan od njih je zadužen i za rad sa golmanima. Zahvaljujući dobrim uslovima i organizaciji, sve kategorije su trofejne i visokorangirane, a vitrine Kluba prepune pehara. Stoga i ne čudi da ova fudbalska škola standardno broji oko 200 đaka.


rasadnih fudbalskih asova fk altina

Pročitajte slične vesti


Komentari (0)

Ostavite komentar

Klikom na dugme za slanje komentara slažete se sa Uslovima korišćenja sajta BG Autentik