Akademija Oxford

Gradska opština Zvezdara je jedna od 10 gradskih opština koja osamnaesti put za redom učestvuje u Akciji „Za zeleniji Beograd”, u organizaciji JKP „Zelenilo Beograd“.

Akcija „Za Zeleniji Beograd” 18. put na Zvezdari

Na Zvezdari građani mogu prijaviti svoje uređene zelene površine do 17. juna 2021. i to:

    prijavom na telefon Servisnog centra GO Zvezdara: 7850-350, svakog radnog dana (ponedeljak-petak) od 7.30 – 15.30 sati ili slanjem mejla na centar@m.zvezdara.org.rs od 00 – 24 sata.
    putem mejla info@zvezdara.org.rs

Ove godine takmičenje se obavlja u sedam kategorija:

Najlepša zelena površina oko stambene zgrade (blokovsko zelenilo)

- Najlepši balkon
- Najlepša zelena površina ispred poslovnog objekta
- Najlepše uređeno školsko dvorište
- Najlepše uređeno dvorište predškolske ustanove
- Najlepše uređeno zelenilo ugostiteljskog objekta (letnja bašta)-takmiče se isključivo ugostiteljski objekti
- Najlepša okućnica (uređeno zelenilo oko objekata za individualno stanovanje)

Prilikom prijavljivanja potrebno je navesti: kategoriju zelene površine za koju se prijavljuje, ime, prezime i kontakt telefon osobe koja prijavljuje zelenu površinu, kao i adresu na kojoj se zelena površina nalazi. Prijavioci treba da, ako su u mogućnosti, elektronskom poštom dostave i jednu ili više fotografija zelene površine koju prijavljuju.

Posle 17. juna, opštinska komisija će kontaktirati osobe koje su prijavile objekte, obići će prijavljene zelene površine i odabrati po 3 najbolje u svih 7 kategorija. Osvajači prvih mesta na Zvezdari će nastaviti takmičenje na nivou grada sa najboljima sa drugih devet beogradskih opština, nakon čega će biti izabrani pobednici po kategorijama na gradskom nivou.

Cilj akcije, koju JKP „Zelenilo Beograd” sprovodi uz podršku 10 gradskih opština, Sekretarijata za komunalno-stambene poslove i Sekretarijata za poslove odbrane, vanrednih situacija, komunikacije i koordinaciju odnosa sa građanima (BEOKOM)  je da podstakne građane da ulepšaju i zelenilom oplemene sredinu u kojoj žive, kao i da učine da Beograd bude što lepši.

Pozivamo Zvezdarke i Zvezdarce da aktivno učestvuju u ovoj lepoj akciji i da uređenjem zelenih površina doprinesu da Zvezdara i Beograd budu što uređeniji i lepši.


akcija za zeleniji beograd

Pročitajte slične vesti


Komentari (0)

Ostavite komentar

Klikom na dugme za slanje komentara slažete se sa Uslovima korišćenja sajta BG Autentik