Akademija Oxford

Osmo Saborovanje Svete Srbije održano je danas na sportskim terenima na Adi Ciganliji, u organizaciji Pravoslavnog sportskog udruženja „Sveti Srb i ja“ i uz podršku opštine Čukarica.

Održano Osmo Sabranje Svete Srbije

Ovaj događaj ima status manifestacije "od posebnog značaja za Grad Beograd", a  održava se sa blagoslovom NJegove Svetosti Patrijarha srpskog Gospodina Porfirija.

Sportsko sabranje je nastalo sa ciljem da istakne  značaj duhovnog i telesnog  zdravlja najmlađih, kroz harmonično vaspitanje i sportsko odrastanje, a ove godine posebno promoviše važnost sporta za najmlađe predškolce i održano je pod sloganom „I mi smo sportisti“ .

Nakon svete liturgije, koja je održana na Adi Ciganliji, manifestaciju je svečano otvorio predsednik opštine Čukarica Srđan Kolarić. Pozdravivši sve prisutne predsednik je istakao da opština sa zadovoljstvom podržava događaj koji promoviše prave vrednosti, suštinski važne za pravilno odrastanje najmlađih, istakavši da su to temelji koje neguje i pravoslavno udruženje „Sveti Srb i ja“ i kojim su se i rukovodili njegovi članovi, kada su došli na zamisao da pokrenu jedan ovakav događaj, koji se evo godinama razvija i okuplja puno poštovalaca.

„Kada vidite da Sabranje protekne uz nasmejana dečija lica, radost roditelja i elan sportista, jasno vam je koliko nam je sabranje važno. Svesni smo da na duhovni i telesni razvoj najmlađih moramo da obratimo posebnu pažnju, da im uvek budemo podrška u odrastanju i razvoju, i da im pomognemo da u životu idu pravim putem. Zato se i mi, kao opština trudimo da našoj deci budemo pravo okruženje za lepo i srećno odrastanje“ rekao je, prilikom otvaranja manifestacije Srđan Kolarić.

Učesnike je u ime Ministarstva za omladinu i sport pozdravila Snežana Žugić, a u ime organizatora Vladimir Radović. Nakon bogatog kulturno umetničkog programa, na preko 40 sportskih terena, tokom čitavog dana deca sportisti su učestvovali u brojnim viteškim i drugim sportskim disciplinama, uz podršku poznatih sportista, a učestvovali su i u sportskim turnirima  i takmičenjima iz kolektivnih sportova, atletike, krosa, tenisa, stonog tenisa i dr. Na terenima su se okupile i porodice, učesnici svih generacija, gosti, mališani sa Kosova i Metohije, sportisti-osobe sa invaliditetom i deca sa posebnim potrebama. Podršku celokupnom događaju dala je Srpska Pravoslavna Crkva, Vojska Srbije, MUP Srbije,  Sportski savezi, Viteška udruženja, Umetnički ansambli,  Kulturno-umetnička društva, Pozorišta, Dečiji kulturni centar.

Kao i ranijih godina, za sve posetioce bio je organizovan i  nezaobilazan   porodični ručak na otvorenom , vojnički pasulj.


održano osmo sabranje sveta srbija

Pročitajte slične vesti


Komentari (0)

Ostavite komentar

Klikom na dugme za slanje komentara slažete se sa Uslovima korišćenja sajta BG Autentik