Akademija Oxford

Ovogodišnja tradicionalna manifestacija ”Dani Beograda 2021” održaće se na više lokacija u glavnom gradu od 16 do 19. aprila pod sloganom ”Kultura je pobednik”.

Dani Beograda 2021 - Kultura je Pobednik

S namerom da predstave najatraktivnije sadržaje koje Beograd nudi, organizatori su se potrudili da manifestacija i tematski i prostorno pokrije sve gradske opštine. Svoje mesto Zemun je dobio u programu ”Pozdrav iz Beograda: Beograd na razglednicama” na kojima su prikazani delovi atraktivnih urbanih celina, događaji i ljudi iz 19. i 20. veka.

Arhitekta Rade Mrlješ iz Zavoda za zaštitu spomenika kulture grada Beograda pokazaće  zainteresovanim građanima Zemunsku tvrđavu i Milenijumsku kulu, a organizovana šetnja je planirana za 17. april u 17 časova.

Tokom četiri dana manifestacije, koja se ove godine organizuje u spomen na dva posebno značajna istorijska događaja iz istorije Beograda: 16. april 878. godine, kada se prvi put u istorijskim dokumentima pominje slovensko ime srpske prestonice, i 19. april 1867, kada su turske vlasti simboličnom predajom ključeva grada ozvaničile da je Beograd ponovo srpski grad, organizovaće se veliki broj muzejskih poseta, obilazaka važnih toponima, koncerata, radionica i predstava za decu.


dani beograda kultura je pobednik

Pročitajte slične vesti


Komentari (0)

Ostavite komentar

Klikom na dugme za slanje komentara slažete se sa Uslovima korišćenja sajta BG Autentik