Akademija Oxford

U okviru programa Ars Musicum, svoj nastup imao je mladi gitarista Uroš Jaćević.

Program Ars Musicum: Koncert gitare - Uroš Jaćević

Rođen je 15. marta 2006. u Beogradu. NJegov muzički talenat prepoznat je u najranijim godinama detinjstva a klasičnu gitaru je počeo da svira u svojoj šestoj godini pri osnovnoj muzičkoj školi "Vatroslav Lisinski" u Beogradu, u klasi prof. Dragana Petrovića. Nakon završenog osnovnog muzičkog obrazovanja kao đak generacije, 2020.g. otpočeo je, u istoj školi i svoje srednjoškolsko obrazovanje koje pohađa u klasi prof. Amalie Miler.

Veliki rad, posvećenost i ljubav prema ovom instrumentu doneli su mu velike uspehe na republičkim i internacionalnim takmičenjima u zemlji i u inostranstvu, oko 40 prvih nagrada i Laureata kao solista i 15 nagrada u kamernim sastavima i orkestru gitara. Posebno su zapaženi uspesi na evropskim takmičenjima za mlade gitariste iznad svih, prva nagrada na najznačajnijem i najprestižnijem takmičenju „Anna Amalia“ u Vajmaru u Nemačkoj 2019, prva nagrada na takmičenju „Alierio Diaz“ u Rustu u Austriji, prva nagrada na internacionalnom takmičenju u Volosu u Grčkoj 2019., prva i druga nagrada na takmičenjima na Gitar Artu u Beogradu 2019. i 2020. god. a 2021. godine prve nagrade na „on line“ međunarodnim takmičenjima u Srbiji, Nemačkoj, Rusiji, Bugarskoj, Kini i još mnoge druge.

Posebno mesto zauzima i dobijeno najznačajnije priznanje iz oblasti obrazovanja, 2020. godine za postignute izuzetne rezultate „Svetosavska nagrada“, dodeljeno od Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Republike Srbije.

Virtuoznost i muziciranje iskazao je sa najvećim uživanjem na nastupima i koncertima, festivalima i masterklasima eminentnih svetskih profesora i gitarista u Republici Srbiji i inostranstvu. Najznačajniji su koncerti u Zadužbini Ilije Kolarca u Beogradu, nastup na manifestaciji „Noć muzeja“ u organizaciji Muzičke produkcije RTS-a, nastup na koncertu otvaranja festivala za mlade gitariste u Juhenu u Nemačkoj a iznad svega revijalni koncert nastup na prestižnom festivalu klasične gitare „Mikele Pitaluga“ Aleksandrija u Italiji.

Na programu koncerta u Galeriji `73 bile su popularne kompozicije svetskih klasika: Jozefa Hajdna, Volfganga Amadeusa Mocarta i Ludviga Van Betovena, izvedene na klasičnoj gitari.


program ars musicum koncert gitare uros jacevic

Pročitajte slične vesti


Komentari (0)

Ostavite komentar

Klikom na dugme za slanje komentara slažete se sa Uslovima korišćenja sajta BG Autentik