Akademija Oxford

Proslavljena srpska teniserka i nacionalna ambasadorka UNICEF-a , Ana Ivanović, pokrenula je humanitarnu akciju za pomoć prevremeno rođenim bebama i njihovim porodicama, koja bi za rezultat imala smanjenje stope smrtnosti dece u prvom mesecu njihovih života.

Ana Ivanović i Unicef : Spasimo Živote Prevremeno Rođenih Beba

Putem sajta UNICEF Srbija svi zainteresovani mogu da doniraju sredstva, a učesnik sa najvećom donacijom će od Ane dobiti njen omiljeni ljubičasti dres, upravo ovih dana kada se obeležava desetogodišnjica od Aninog najvećeg uspeha – osvajanja Rolan Garosa.

” Svakoga dana u Srbiji se rodi sedam beba za koje je neophodno da borave u jedinicama neonatološke intenzivne nege. Pored medicinskog tretmana, prisustvo i zagrljaj roditelja, ishrana majčinim mlekom, imaju presudan uticaj na napredak ove dece. Bila sam veoma srećna kada sam saznala koliko je podrška jedinici za neonatologiju u Kragujevcu značajna za preživljavanje i napredak dece. Kao ambasadorka UNICEF-a i kao majka znam koliko je važan fizički kontakt sa roditeljima za svako dete. Zato sam pozvala svoje fanove da se uključe u ovu aktivnost UNICEF-a, jer jedino zajedničkim snagama možemo da napravimo promenu” – izjavila je Ana Ivanović.

“Ana je više od deset godina posvećena deci Srbije i dragocena podrška radu UNICEF-a. Zahvalni smo joj što je pozvala svoje pratioce da donacijom osiguraju bolje uslove za lečenje prevremeno rođene dece u centrima za neonatologiju u Srbiji. U našoj zemlji zabeležen je stabilan napredak u smanjenju stopa smrtnosti novorođenčadi u neonatalnom periodu, beba i dece ispod pet godina života. Međutim, stope smrtnosti su i dalje relativno visoke, naročito u poređenju sa EU zemljama u okruženju. U okviru programa saradnje UNICEF-a i Ministarstva zdravlja, radimo na jačanju kapaciteta porodiliišta i odeljenja za neonatalnu intenzivnu negu kako bi preveremeno rođenim bebama i njihovim roditeljima osigurali najbolju podršku i zaštitu” – rekla je Vesna Savić Đukić iz UNICEF-a.

Svaka donacija UNICEF-u je još jedan korak ka boljoj, zdravijoj i sigurnijoj budućnosti za svako dete u Srbiji. U okviru programa za Srbiju koji sprovodi UNICEF, planirana je podrška za porodilišta i odeljenja za neonatlanu intezivnu negu u Nišu, Kragujevcu, Beogradu i Novom Sadu.

Foto: wikipedia


ana ivanović unicef prevremeno rođene bebe porodilište ministarstvo zdravlja vesna savić đukić donacija

Pročitajte slične vesti


Komentari (0)

Ostavite komentar

Klikom na dugme za slanje komentara slažete se sa Uslovima korišćenja sajta BG Autentik