Akademija Oxford

Predsednik Gradske opštine Zemun Dejan Matić prisustvovao je 23. maja akciji podele plavih kanti od 240 litara namenjenih za odlaganje reciklabilnog otpada koja je organizovana u saradnji sa JKP ''Gradska čistoća'' u Ugrinovcima. U narednom periodu biće podeljene kante za oko dve hiljade domaćinstava, dok će za dane vikenda biti uručeno 600 kanti.

Plave kanta za Ugrinovce

''Današnjom akcijom želimo da probudimo ekološku svest naših sugrađana i ukažemo im na značaj prerade otpada što ima direktan uticaj na očuvanje životne sredine. Stalnim podsećanjem na značaj domaćinskog odlaganja otpada svi zajedno doprinosimo da živimo u što čistijem i zdravijem okruženju. Istovremeno, reciklaža donosi mnogo koristi. Ona doprinosi održanju obnovljivih izvora energije i štedi državne resurse. Nije lako usvajati nove navike, ali moramo se ponašati odgovorno prema generacijama koje dolaze i pokazati im kako se sa brigom odnosi prema svom domu'', rekao je Matić i podsetio da su plave kante već dobili žitelji naselja Plavi horizont, Altina, Soko Salaš i Univerzal.

Prilikom preuzimanja besplatnih kanti, vlasnici domaćinstava su obavešteni kojim danom je neophodno da ostavljaju kante ispred svojih kapija kako bi radnici ''Gradske čistoće'' mogli da ih isprazne.


ugrinovci plave kante kante za smeće

Pročitajte slične vesti


Komentari (0)

Ostavite komentar

Klikom na dugme za slanje komentara slažete se sa Uslovima korišćenja sajta BG Autentik