Akademija Oxford

”Music Art Project” (MAP) u partnerstvu sa EI sistema organizuje od 19. do 26. jula 4. Nacionalni orkestarsko-horski kamp ”Muzika nade”.

Nacionalni Muzički Kamp u Osnovnoj Školi Lazar Savatić u Zemunu

Ova nevladina organizacija je inovator inkluzivnog programa za decu  koji je UNESKO ocenio kao najbolji na svetu, jer na najprirodniji način integriše u društvo decu i omladinu.

Zato, ako ovih dana prolazeći pored škole ”Lazar Savatić” čujete zvuke instrumenata ili pesmu anđeoskih dečjih glasova, a raspust je, budni ste, ne sanjate. To samo vredne ruke dečaka i devojčica od 12 do 16 godina iz Bujanovca, Surdulice, Leskovca, Kraljeva i Beograda svakoga dana od 10 do 19 časova vežbaju na svojim instrumentima – udaraljkama, trubama, harmonikama, violinama, a zemunska osmoletka im je pružila gostoprimstvo tokom radnog i muzikalnog raspusta. Oni se ne samo raduju, već vežbaju da obraduju Zemunce na malim muzičkim izletima i u svakom prijatnom kutku gde ima ljudi. Zato se nemojte iznenaditi ako čujete orkestar i hor na Zemunskoj pijaci, Gardošu, na Keju, u Gospodskoj. 

Pored ”koncerata iznenađenja”, Đurđa Papazoglu, izvršni i umetnički direktor MAP-a najavljuje za 25. jul nastup 150 malih muzičara sa svojih 20 nastavnika i afirmisanim majstorima zvuka, pod dirigentskom palicom violiniste Marina, hornistkinjom Frensis Galjardi, trubačem Domingom i perkusionistom Delgadom u koncertnoj dvorani Kolarca u 11.30 časova. Koncert će biti poklon učesnika Kampa ”Muzike nade” građanima naše prestonice.

Inače, od 19. do 26. jula u prostorijama OŠ ”Lazar Savatić” probe i druženja više od stotinu dece od 10 do 14 i od 16 do 19 časova takođe su otvoreni za javnost, jer će se uvežbavati dela Betovena, Musorgskog, Holsta, Pjacole, Garsija i Artesa, ali i moderne popularne melodije, repertoar koji svakodnevno garantuje dobar provod.

Neće samo muzika biti tema ovogodišnjeg kampa – deca će se učiti ekologiji, zdravim navikama života, slobodi u holističkom pristupu uz pomoć svojih mentora.

Program koji u Srbiji organizuje MAP ”Muzika nade” osmišljen je da se društvena inkluzija i razvoj dece kroz muziku ostvari na kreativan način i oslobodi i osnaži talente, u pokušaju da im promeni sudbinu – na ulici i margini, gde obično završavaju.

Nije ovo jedini programa MAP-a u Zemunu. U jednom od brojnih koje MAP organizuje sa institucijama civilnog društva na vrlo uspešan način su uključeni učenici

OŠ ”Branko Pešić”. NJihova muzikalnost je ocenjena najvišim ocenama, a MAP im umesto isključenosti pruža šansu da ispolje i zadive svojim raskošnim talentom i na taj način otkriva dostižne životne šanse za dalje usavršavanje.

 

nacionalni muzički kamp oš lazar savatić

Pročitajte slične vesti


Komentari (0)

Ostavite komentar

Klikom na dugme za slanje komentara slažete se sa Uslovima korišćenja sajta BG Autentik