Akademija Oxford

Prisustvo pametnih uređaja i svakodnevna aktivnost na društvenim mrežama svakako otežava socijalne interakcije i smanjuje njihovo održavanje.

Isključite telefon i van mreže upoznajte devojku/dečka

Upravo to se odražava i na kvalitet odnosa i veza, ali i mogućnost pronalaženja osobe za razgovor, druženje, vezu ili brak. Zato se postavlja pitanje da li je onlajn upoznavanje popularno i da li je to nešto što nam je potrebno.


Upoznavanje van mreže (oflajn) je lepše

Kada ste poslednji put proveli kvalitetno vreme sa nekim, a da niste pogledali u telefon ili proverili statuse na društvenim mrežama? Složićete se, retko, jer većina nas koristi mobilni telefon uvek i svuda. Upravo je komunikacija sa ljudima od ključnog značaja prilikom upoznavanja, jer ako Vam neko drži pažnju tokom razgovora, ako osećate potrebu da se uključite u isti, tada imate dovoljno prostora za aktivno slušanje i razumevanje. Na taj način, spoznajete nove mogućnosti deljenja i upoznavanja van mreže (oflajn).


Razgovor uživo ili razgovor putem mreže

Kada razgovarate sa nekim, a posebno sa nekim koga ste tek upoznali onlajn, ne vidite njegovu mimiku, gestikulaciju, u stvari, ne možete znati ko stoji iza druge strane ekrana. Zato je klasično onlajn upoznavanje po malo i prevaziđeno, jer je informacije koje se razmenjuju na taj način donekle moguće i lažno predstaviti. U razgovoru uživo ponašanje druge strane svakako može doprineti sticanju jasne slike o osobi, razumevanju njenih stavova i uverenja, dok čitanje mimike i gestikulacije može dosta toga otkriti o sagovorniku.


Sajtovi za upoznavanje nisu za svakoga

Sajtovi za upoznavanje, kao i aplikacije za upoznavanje nisu jednako prihvaćene kod svih, tako da se slobodno može reći da nisu za svakoga. Zato, ukoliko niste za upoznavanje na mreži, ne bi trebalo da odustanete od pokušaja da upoznate ljude van mreže, oflajn. Dužite se sa prijateljima, posećujte različite aktivnosti, kurseve, kulturne događaje, žurke. U stvarnom životu koji se odvija van mreže, predstavite sebe u pravom svetlu i budite svesni da ste postavili zdrava očekivanja kada izlazite sa namerom da upoznate nekog novog.


upoznavanje isključi telefon van mreže upoznaj devojku upoznaj dečka

Pročitajte slične vesti


Komentari (1)

  • Ivan, 21 Oktobar 2022, 13:54 Odgovori

    Bravo, vratimo upoznavanje tamo gde mu je i mestu - Uživo

Ostavite komentar

Klikom na dugme za slanje komentara slažete se sa Uslovima korišćenja sajta BG Autentik