Akademija Oxford

Predstavljanje knjige „Poruka skrivena među laticama“ autorke Darje Plodnik, organizovano je u petak 9. aprila u 18:00 časova u Galeriji `73.

Predstavljanje Knjige „Poruka Skrivena Među Laticama“ Autorke Darje Plodnik

Prisutna publika imala je priliku da kroz stihove autorke otkrije siboliku cveća u ruskoj kulturi.

To simboličko značenje cveća tipičnog za prostor Rusije vodi čitaoce u raskošni svet koji će ih opčiniti svojom lepotom, a ujedno saznati i o senzibilitetu bratskog ruskog naroda.

Knjigu čine preko 100 umetničkih fotografija, praćenih porukom koju nosi svaki cvet i probranim citatima iz ruske poezije i proze. Za one koji ne govore ruski jezik, stiglo je i novo izdanje - dvojezična knjiga, u kojoj su najlepši stihovi i citati ruske kulture i književnosti prevedeni na srpski jezik. Prisutne goste je u ime domaćina Galerije `73 pozdravila direktorka Mirela Pudar, i članica Veća Grada Beograda Danijela Mirjanić. Među zvanicama su bili predstavnici Ambasade Ruske Federacije, Ruskog Doma i

Fonda jedinstva pravoslavnih naroda koji su podržali manifestaciju Dani ruske kulture u Galeriji .

Autorka Darja Plodnik je rođena u Kazahstanu, prekaljena Sibirom i zaljubljena u Srbiju. Završila je Akademiju kulture i umetnosti u gradu Tjumenji (2009). Radila je kao televizijski novinar i voditelj. Od 2014. godine bavi se genealogijom, istraživanjem rodoslova, pisanjem knjiga o porodičnoj istoriji i biografijama.

Od 2017. godine živi i radi u Beogradu. Otprilike tada je počela da se zanima i za simboliku cveća. Knjiga Poruka skrivena među laticama: govor cveća u Rusiji je rađena u okviru međunarodnog projekta izdavačke kuće 4SE.

Prva knjiga bila je izdata na ruskom jeziku, a zatim prevedena na srpski i ponovo objavljena kao dvojezična knjiga.


galerija 73 darja plodnik predstavljanje knjige poruka skrivena među laticama

Pročitajte slične vesti


Komentari (0)

Ostavite komentar

Klikom na dugme za slanje komentara slažete se sa Uslovima korišćenja sajta BG Autentik