Akademija Oxford

U Galeriji `73 u toku je manifestacija „Dani ruske kulture“, koja je započeta izložbom akademske slikarke Sofije Ječine iz Rusije i nosi naziv “Moje oko-Srbija”.

Poseta Članova Ambasade Rusije Izložbi Sofije Ječine u Galeriji`73

Izložbu je u nedelju, 4. aprila posetio ataše za kulturu Ambasade Ruske Federacije u R. Srbiji g. Gleb Taller sa saradnicima, koji je istakao svoje zadovoljstvo zbog jačanja srpsko ruskih kulturnih veza i najavio nastavak saradnje sa Galerijom `73, uz svestranu podršku Ambasade Ruske Federacije.

„Ovo je veoma važan događaj za Galeriju `73 u trenutku kada kulturne veze naših zemalja konstantno napreduju i razvijaju se, što je dokaz naše bliskosti i vekovne povezanosti. Verujem da će ovakve manifestacije i dalje biti deo naše programske aktivnosti u narednom periodu, na obostrano zadovoljstvo“, reči su Mirele Pudar, direktorke Galerije `73.

Slike Sofije Ječine, mlade ruske slikarke, inspirisane su prirodnim lepotama naše zemlje, za koju Ječina kaže da je njena druga domovina. Ovo je njena šesta samostalna izložba u Srbiji. U okviru trajanja izložbe svi posetioci su u prilici da odgledaju premijeru filma  “U potrazi za mestom”, delo veterana srpskog dokumentarnog filma, autora i producenta, Miroslava-Bate Petrovića. Film predstavlja portret Sofije Ječine kao ličnosti i umetnice, njenog shvatanja života i umetnosti, njenog umetničkog senzibiliteta, sa velikim izborom njenih slika, i uz  sasvim malo biografskih podataka, koji su u drugom planu.

“Dani ruske kulture” podržani su od strane Ambasade Ruske Federacije u Republici Srbiji, Ruskog doma, Fonda jedinstva pravoslavnih naroda i Gradske opštine Čukarica.

Izložba će trajati do 13. aprila 2021. g, a svi posetioci se mole da poštuju mere zaštite u skladu sa zvaničnim preporukama. Nošenje maski je obavezno.


galerija 73 poseta članova ambasade rusije izložba sofije ječine

Pročitajte slične vesti


Komentari (0)

Ostavite komentar

Klikom na dugme za slanje komentara slažete se sa Uslovima korišćenja sajta BG Autentik