Akademija Oxford

Izložba skulptura hrvatskog vajara Petra Hranuelija, otvorena je u četvrtak 14. januara u Galeriji `73. Pesmom „Kamen“ autora Miše Rupića, u izvođenju Neđe Ćiće Stojanovića, predsednika Kluba pisaca Čukarica

Skulpture od Kamena Hrvatskog Vajara Petra Hranuelija u Galeriji 73 na Čukarici

Udruženja koje ove godine obeležava svoj 50. rođendan, započeto je svečano otvaranje. O radovima Petra Hranuelija govorila je Maja Obradović, akademska slikarka i autorka teksta za katalog.

Postavku čine dvadeset i tri skulpture u kamenu, a reč je o svojevrsnoj retrospektivi i osvrtu na nekoliko ciklusa, sa temama i motivima, kojima se autor bavio poslednje tri godine. Većina izloženih radova nastali su u selu Tamnjanica, na jugoistoku Srbije.

Prisutne goste pozdravio je zamenik predsednik Hrvatskog kulturnog centra g. Aleksandar Alač a gđa Maja Bogdan, opunomoćena ministarka u Veleposlanstvu Hrvatske i Velimir Pleša, generalni konzul Republike Hrvatske u Subotici, svečano su proglasili izložbu otvorenom.

Izložba je organizovna u okviru regionalne kulturne saradnje, zajedno sa Hrvatskim kulturnim centrom i Veleposlanstvom Republike Hrvatske.

Izložba će trajati do 26. januara 2021. g, a svi posetioci se mole da poštuju mere zaštite u skladu sa zvaničnim preporukama. Nošenje maski je obavezno.


galerija 73 skulptura kamen petar hranuelije vajar

Pročitajte slične vesti


Komentari (0)

Ostavite komentar

Klikom na dugme za slanje komentara slažete se sa Uslovima korišćenja sajta BG Autentik