Akademija Oxford

Od 6. do 10.avgusta na fasadi privatne kuće koja se nalazi na uglu ulica Ugrinovačke i Bosanske dva kultna street art umetnika iz Paint kartela, Dušan Rajić i Nikola Sladaković...

Novi Grafit Ukrasio Zemun

Od 6. do 10.avgusta na fasadi privatne kuće koja se nalazi na uglu ulica Ugrinovačke i Bosanske dva kultna street art umetnika iz Paint kartela, Dušan Rajić i Nikola Sladaković, oslikavali su novi grafit po porudžbini vlasnika. Kad su sklonili merdevine i materijal, kante s akrilnim bojama i sprejeve, prizor je do te mere razgaljivao komšiluk i prolaznike da su, kako nam autori anegdotski saopštavaju svoje zemunsko iskustvo, trubili iz automobila, zastajali, čestitali na ideji i divili se oslikanom prizoru Zemuna sa prepoznatljivom kulom na Gardošu i crkvom svetog Nikolaja kao simbolima varoši na Dunavu.

Potpis Paint kartela u svetu ”’ulične umetnosti” vredi i znači, barem koliko i lokalpatriotizam naručioca. Poseban značaj ima i činjenica da se grafit ”izmestio” iz centra Zemuna i ulepšao Gornji grad, prometnu žilu kucavicu ovog dela Zemuna, Ugrinovačku ulicu. I ulica i kraj dobili su na atraktivnosti.

”Sve vreme je vladala sjajna atmosfera i bilo je neopisivo zadovoljstvo druženje sa Zemuncima i njihovim pričama i dogodovštinama iz ovog kraja” – kaže Nikola Sladaković.

Dušan i Nikola su izgradili reputaciju velemajstora među grafiterima, a obojica su posle druženja sa Zemuncima iz Gornjeg grada oduševljeni atmosferom i duhom Zemuna.

Svoj četvorodnevni boravak u Zemunu dugo će pamtiti, a njihov grafit koji je zauzeo 16 kvadrata zida oplemenio je kutak naše opštine na duge staze.


novi grafit

Pročitajte slične vesti


Komentari (0)

Ostavite komentar

Klikom na dugme za slanje komentara slažete se sa Uslovima korišćenja sajta BG Autentik