Akademija Oxford

”Izgradnja nadvožnjaka u Batajnici nije samo važna zbog izgradnje brze pruge i unapređenja kvaliteta železničkog saobraćaja, već i zbog toga što će to predstavljati sigurnosni benefit i odlično rešenje koje će umnogome građanima obezbediti bezbedniji pružni prelaz i okruženje.

Gradi se Nadvožnjak u Batajnici u Zemunu

Projekat se realizuje pod pokroviteljstvom Grada Beograda i to je još jedan dokaz da Gradska opština Zemun aktivno sarađuje sa gradskom vlašću i svakodnevno se trudi da svim svojim stanovnicima obezbedi bolju i lepšu budućnost. Nadvožnjak u Batajnici biće gotov do kraja 2021. godine i biće to još jedan projekat na koji će svako od nas biti ponosan. Ovo je jedan od važnijih investicionih projekata za samu opštinu, kao i za sve stanovnike, jer će se nakon dugog niza godina konačno rešiti veliki bezbednosni i saobraćajni problem”, kaže predsednik Gradske opštine Zemun Gavrilo Kovačević povodom realizacije projekta izgradnje nadvožnjaka u Batajnici na železničkoj pruzi za koji je Grad Beograd raspisao javnu nabavku.

Projektom je predviđena izgradnja betonskog nadvožnjaka dužine oko 285 metara, širine 12,5 metara. Takođe, taj nadvožnjak će premostiti prelaz preko četiri koloseka brze pruge i prelaz preko saobraćajnica u naselju. Nadvožnjak će se nalaziti oko 400 metara severno od postojećeg pružnog prelaza. Zajedno sa nadvožnjakom, ovim projektom obuhvaćena je i rekonstrukcija i izgradnja više od 1400 metara okolnih saobraćajnica.

Izgradnjom nadvožnjaka smanjiće se broj nesreća i incidenata na pružnim prelazima na ovoj deonici, a i biće ostvaren pun protok kako za železnički, tako i za drumski saobraćaj.

Otvaranje ponuda je zakazano za 13. januar, a završetak radova se očekuje do kraja 2021. godine. Zvaničan rok za izgradnju je 300 dana od uvođenja u posao.


batajnica gradnja nadvožnjaka nadvožnjak

Pročitajte slične vesti


Komentari (0)

Ostavite komentar

Klikom na dugme za slanje komentara slažete se sa Uslovima korišćenja sajta BG Autentik