Akademija Oxford

Do 29. aprila u 15 časova otvoren je javni poziv Republičkog fonda za inovacionu delatnost za dodelu bespovratnih sredstava za razvoj inovativnih proizvoda, usluga i tehnologija u okviru Programa ranog razvoja i Programa saradnje nauke i privrede.

Besplatno Sufinansiranje Inovativnih Ideja u Zemunu

Za podsticaj razvoja mladih preduzeća koja razvijaju tehnološke inovacije za kojima postoji potreba na tržištu pojedinačno se po projektu dodeljuje do 80 hiljada evra. Poziv se odnosi na mikro i mala preduzeća i neformalne timove, koji ne rade duže od pet godina. Sufinansiranje je u maksimalnom iznosu do 70 odsto opravdanih troškova projekta, koji traje do 12 meseci. Neformalni timovi, ukoliko projektnom idejom zasluže poverenje, moraće da registruju preduzeće.
 

U okviru Programa saradnje nauke i privrede finansijska podrška je značajnija i iznosi do 300 hiljada evra po projektu. Projekte mogu dostaviti konzorcijumi koje čini najmanje jedno privatno mikro, malo ili srednje preduzeće osnovano u Srbiji i jedne javne naučno-istraživačke organizacije u većinskom državnom vlasništvu, akreditovane u Srbiji.  Ovi projekti su na duži rok i mogu trajati do 24 meseca. Finansijska podrška namenjena je realizaciji zajedničkih projekata na proizvodnji roba, usluga, tehnologija i tehnoloških procesa visoke vrednosti kroz primenjeno istraživanje i razvoj. Fond bespovratno sufinansira do 70 odsto opravdanih troškova projekata za mikro i mala preduzeća i do 60 odsto srednjim preuzećima.

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja je za ove namene  opredelilo šest miliona evra.


besplatno sufinansiranje inovativne ideje

Pročitajte slične vesti


Komentari (0)

Ostavite komentar

Klikom na dugme za slanje komentara slažete se sa Uslovima korišćenja sajta BG Autentik