Akademija Oxford

Duž Smederevskog puta u toku su radovi na izgradnji prvog kraka toplovodne mreže od sanitarne deponije u Vinči do toplane „Konjarnik“, Planirano je da ovi radovi budu završeni do 13. juna..

Počela Izgradnja Prvog Kraka Toplovodne Mreže od Deponije Vinča do Konjarnika

Radove izvodi JKP „Beogradske elektrane“ čiji su radnici  krajem marta počeli da rade na potezu od raskrsnice ulica Bulevar kralja Aleksandra sa Smederevskim putem, a ovih dana radovi su stigli do skretanja za naselje Kaluđerica. Planirano je da se postavljanje cevi odvija po fazama i da završna koja bi trebalo da bude gotova do 13. juna bude kod raskrsnice Smederevskog puta sa Ulicom Maksima Trpkovića na Zvezdari.

Radovi se za sada odvijaju uz naizmenično propuštanje saobraćaja, s obzirom na to da je desna traka u smeru ka gradu zatvorena. Kako bi se smanjile gužve i čekanja isključen je semafor koji reguliše skretanje za Kaluđericu.

Radovi napreduju veoma brzo, radnici rade po etapama, i po završetku jednog dela kolovoza, odmah se taj deo i asfaltira.

Radove je obišao i gradonačelnik Zoran Radojičić, koji je precizirao da će toplovod biti dužine oko devet kilometara, da je skoro pola već urađeno a da se završetak radova očekuje do kraja godine

Deo infrastrukture koja se gradi jesu i dve prepumpne stanice i to u kompleksu Vinča i toplani „Konjarnik“, a vrednost ove investicije iznosi 23,5 miliona evra. – rekao je Radojičić.

Prema ranije napravljenom planu, dalji radovi, nakon postavljanja cevi na Smederevcu do toplane na Konjarniku, kretaće se kroz naselje Mali Mokri Lug i to ulicama 20. oktobra, Pavla Vasića, Hazardskom, Prvomajskom, Živka Davidovića, Rebeke Vest i Mirka Sandića sve do toplane.

Predviđeno je da se preuzeta toplotna energija od naredne godine iz postrojenja Vinča distribuira potrošačima koji se toplotnom energijom sada snabdevaju iz toplane „Konjarnik“.

Drugi krak toplovoda od sanitarne deponije do naselja Mirijevo prostiraće se kroz zelene i poljoprivredne površine, a kroz naselje do toplane ulicama Mihaila Bulgakova i Rableovom. Deo koji će povezati mirijevsku mrežu i naselje Mali Mokri Lug, planiran je od Rableove duž Matice srpske, a zatim se jedan krak račva ulicama Mirijevska i Živka Davidovića do Hazardske ulice, a drugi duž Pirandelove ulice do Smederevskog puta.


počela izgradnja prvog kraka toplotna mreža deponija vinča konjarnik

Pročitajte slične vesti


Komentari (0)

Ostavite komentar

Klikom na dugme za slanje komentara slažete se sa Uslovima korišćenja sajta BG Autentik