Akademija Oxford

Poznato je da je Egipat jedna od najposećenijih turističkih destinacija.

Izleti u Egiptu koje nikako ne smete da propustite

Poznato je da je Egipat jedna od najposećenijih turističkih destinacija. Pored velikog izbora hotela,u ponudi su i izleti, koje obavezno trebate da obiđete ukoliko je vaš izbor upravo ovo letovalište. Izdvojićemo izlete koji su po našem mišljenju najlepši.

Rajsko ostrvo – Ovaj izlet počinje u jutarnjim satima, nakon doručka u izabranom hotelu. Skup putnika je na recepciji hotela gde dolazi vaš vodič. Mini busem odlazite do luke, odakle kreće krstarenje brodom. Pre ulaska na brod dobijate masku i peraja koja se ne naplaćuju i prsluk za slabije plivače. Na pola puta do Rajskog ostrva, organizuje se ronjenje, gde su najlepši korali i podvodni svet.

Ovo ronjenje traje oko 40 minuta. Nakon toga, ksrtarenje se nastavlja ka Rajskom ostrvu, i pre samog dolaska organizovan je ručak na brodu, na bazi švedskog stola. Kroz samu plovidbu, nazire se Rajsko ostrvo u daljini, koje oduzima dah. Nedaleko od ostrva, brod se usidri, i onda se malim čamcima ide do ostrva. Tamo vas očekuje pravi raj na zemlji. Pesak je sitan i zlatne boje, a more prozirno i tirkizno plavo. Ovde možete uživati u kupanju, sunčanju i samom neverovatnom prizoru, u trajanju od oko 2h. Nakon toga se organizuje povratak na brod, i kreće se ka Hurgadi. U toku krstarenja se organizuje još jedno kupanje i ronjenje, pre samog završetka ovog izleta. U hotel se stiže u ranim večernjim satima.


Mega Safari – Ovaj izlet počinje u jutarnjim satima. Polazak je organizovan sa recepcije vašeg hotela. Mini busem krećete ka pustinji. Posle kraćeg puta, stižete u kamp, gde vas dočekuju organozatori koji vam vrše obuku vožnje i vezuju vam maramu koja vas štiti od peščane prašine. Prvo se voze kvadovi u trajanju od 20 minuta, a zatim se vraća nazad do kampa gde se preuzima bagi. Bagi se vozi oko pola sata kroz pustinju, peščane dine, u trajanju od nekih pola sata po unapred organizovanoj ruti. Posle vožnje idete do kampa, gde vas čekaju džipovi i uzbudljiva vožnja do Beduinskog sela. U ovom selu je organizovano jahanje kamila, a nakon toga imate organizovan program i predavanje o istoriji Beduina i njihovog načina života. Tamo ćete probati njihov hleb,specijalitet meštana, i posetiti njihovu beduinsku apoteku, u kojoj možete pazariti razne čajeve i lekovito bilje. Nakon toga, vraćate se u kamp gde je organizovana večera na bazi švedskog stola, posle koje vas očekuje egipatski i trbušni ples. A za sam kraj večeri, očekuje vas fakir i njegov uzbudljiv nastup. Nakon toga, organizuje se povratak u hotel.


Egipat Luksor – Mesto koje definitivno ne smete propustiti. Ovo je jedan specifičan muzej na otvorenom. Organizova je prevoz sa recepcije vašeg hotela, odakle se kreće ka Luksoru. Dolaskom u muzej, obilazi se kolosima Memnona, razgledaju se grobnice faraona u Dolini Kraljeva (tri grobnice), panoramsko razgledanje hrama kraljice Hatšepsut. Sam boravak u ovom mestu, izazvaće u vama neopisivu fascinantnost. Nakon toga, organizovan je ručak, i obilazak istočne obale južnog Nila. Obilazi se i hram Karnak, koji nosi simbol jednog od najvećih hramova na svetu. Ukoliko sama organizacija dozvoljova, postoji i mogućnost vožnje Nilom. Predviđeno vreme povratka u hotel je u ranim večernjim satima.


Ovo su tri, definitvno najbolja izleta u Egiptu. Cena paketa sva tri izleta je 120 eura po osobi.


egipat izleti luksor mega safari

Pročitajte slične vesti


Komentari (0)

Ostavite komentar

Klikom na dugme za slanje komentara slažete se sa Uslovima korišćenja sajta BG Autentik