Akademija Oxford

Predsednik opštine Palilula Aleksandar Jovičić obišao je Zdravstvenu stanicu u Krnjači gde je danas otvoren punkt za vakcinaciju protiv virusa Kovid 19.

Otvoren punkt za vakcinaciju u Krnjači

“Opština Palilula organizovala je pozivni centar koji je do sada imao direktnu komunikaciju sa više od 13 hiljada građana, od kojih su naši zaposleni, putem e uprave, za vakcinaciju, prijavili blizu četiri hiljade. Za građane koji nisu bili u mogućnosti da sami dođu do mesta za vakcinaciju  obezbedili smo prevoz, što ćemo nastaviti da radimo i u narednom periodu. Ovo je prvi punkt koji se otvara na Levoj obali, tačnije u Zdravstvenoj stanici Krnjača, a u danima koji dolaze smatramo da je neophodno da se punktovi za vakcinaciju otvore i u Padinskoj skeli i Borči, kao i u ritskim naseljima i Velikom selu ili Slancima”, rekao je predsednik opštine.

U Zdravstvenoj stanici Krnjača danas je otpočela i vakcinacija Roma koji su se u prethodnom periodu prijavili ili su iskazali zainteresovanost za vakcinaciju.

Timovi predstavnika Opštine, zdravstvenih medijatora Ministarstva zdravlja i volonteri iz Crvenog krsta svakodnevno obilaze sva neformalna naselja romske nacionalne manjine u cilju pružanja informacija o mogućnosti prijavljivanja za vakcinaciju, a nakon toga i organizovanja same imunizacije.

Osim mobilnih timova koji su na terenu, u saradnji sa Gradskim zavodom za javno zdravlje odštampane su informativne brošure na srpskom i romskom jeziku koje se ostavljaju u romskim naseljima.


vakcinacija zdravstveni punkt krnjača

Pročitajte slične vesti


Komentari (0)

Ostavite komentar

Klikom na dugme za slanje komentara slažete se sa Uslovima korišćenja sajta BG Autentik