Akademija Oxford

Radovi na izgradnji parka površine od sedam hiljada kvadrata u Ulici Justina Popovića, naselje Altina, koji su počeli krajem januara odvijaju se po utvrđenom planu.

Novi Park Altina po Savremenim Standardima

Park je projektovan kao prostor ograđen metalnom ogradom koji je bezbedan za sve korisnike i u svim vremenskim uslovima. Poseban akcenat dat je na javno osvetljenje, ”prozračnost” i otvorenost prostora bez zaklanjanja parkovskih aktivnosti, popločani delovi parka su od materijala koji nisu klizavi.

Moderan parkovski kompleks će imati igraonice, teretanu za rekreaciju odraslih, prostor za fitnes i društvene igre, zelenilo, pešačke staze, klupe, natkrivene setove za odmor, javnu česmu i fontanu u centralnom delu.

Park je projektovan kao površina sa pripadajućom infrastrukturom – vodovod, kanalizacija, javna rasveta i sistem za zalivanje i pranje. Posebno se vodi računa o nesmetanom kretanju i pristupu osobama sa invaliditetom i starijim osobama, kao i o bezbednosti dece u okviru parkovskog kompleksa.

Projekat za uređene nove zelene oaze u naselju Altina pokrenula je Gradska opština Zemun, a cilju urbanizacije ovog naselja.


naselje altina altina savremeni standardi novi park

Pročitajte slične vesti


Komentari (0)

Ostavite komentar

Klikom na dugme za slanje komentara slažete se sa Uslovima korišćenja sajta BG Autentik