Akademija Oxford

Nova godina. Nove odluke. Nova očekivanja. Stara upornost.

Nova godina i malo šljokica

Nikada se nisam nešto posebno opterećivala oko novogodišnjih spiskova za kupovinu, a posebno odluka. Da li je i vas to „nikad“ stiglo? Kako se kraj decembra bliži, a samim tim Nova godina, otvaraju se i neka nova pitanja. Da li sa prvim danom te nove godine okrenuti još jedan novi list ili samo nastaviti tamo gde si stao?

Danima razmišljam koje ciljeve postaviti sebi, koji su to izazovi koje treba savladati, ka čemu juriti. Možda nas je ova godina navela da malo usporimo, prikočimo. Da shvatimo da nema potrebe žuriti i juriti, da može sve da se stigne. Ali ono najvažnije, naterala nas je da otvorimo oči i spoznamo sreću, da osetimo ljubav i radost porodice. Da budemo zahvalni na onome što imamo i srećni zbog onoga što smo stvorili.

Moj spisak novogodišnjih odluka je i dalje prazan i takav će ovoga puta ostati. Ali to ne znači da nemam želja. Naravno da pregršt njih i dalje čeka na Deda Mraza, ali su dosta skromnije. Više ne tražim, već darujem. Poklonim iskreni osmeh, snažan zagrljaj i pun džak šljokica koji i te kako može da popravi dan. Zahvalim na onome što imam i nastavljam dalje. Neka nove odluke i nova očekivanja sačekaju. Ja sam srećna sa onim što imam.

I, ne brinite oko novih novogodišnjih odluka, posebno ako još uvek ni stare niste sproveli. Imajte uvek malo šljokica u torbi, za slučaj da nekome treba ulepšati dan.


nova godina šljokice novogodišnje odluke novogodišnji spiskovi za kupovinu

Komentari (0)

Ostavite komentar

Klikom na dugme za slanje komentara slažete se sa Uslovima korišćenja sajta BG Autentik