Akademija Oxford

Tur de Frans 2018 biće 105 izdanje najprestižnije biciklističke trke na svetu, jedne od tri Grand tur trke — Tur de Fransa. Start Tura 2018 biće u Vandeji, u regionu Loara. Region Loara bio je domaćin prvog Tura 1903, a od tada je Tur kroz gradove Loare prolazio devet puta, od toga pet u Vandeji. Tur će biti završen 29. jula u Parizu.

Najpopularnija Biciklistička Trka na Svetu - Tour de France 2018

Tur će imati 21 etapu: šest brdskih, od kojih će cilj tri etape biti na brdu, jedan individualni i jedan ekipni hronometar, osam ravnih etapa koje pružaju šansu sprinterima i pet modernih, tehnički zahtevnih etapa. Distanca od 3.329 km (2.069 mi) biće najkraća u 21. veku. Trka će biti tehnički zahtevna, sa usponima Alp d’Iez i Kol di Turmale, koji nisu bili uključeni na trci prethodne tri godine. Na Turu će se naći 21.7 km sekcije kaldrme, koja se vozi na Pariz - Rubeu, dok će odlučujuća etapa u borbi za pobedu biti etapa 20, na kojoj se vozi brdski hronometar.

Tur će startovati nedelju dana kasnije od uobičajenog termina, da bi izbegli poklapanje sa Svetskim prvenstvom u fudbalu.


tour de france tour de france 2018 biciklizam biciklizam 2018

Ostavite komentar

Klikom na dugme za slanje komentara slažete se sa Uslovima korišćenja sajta BG Autentik