Akademija Oxford

Izložba slika „Konflikt“ Dušice Pejić u galeriji ŠTAB

Dušica Pejić - Izložba

Izložba slika „Konflikt“ Dušice Pejić biće otvorena u četvrtak 16. maja u 19 časova u Galeriji ŠTAB, u prizemlju tržnog centra Galerija, kod ulaza br. 1.


Serija slika "Konflikt“ predstavlja istraživanje odnosa između svesnog i nesvesnog dela ljudske psihe. Istraživanje unutrašnjih sukoba, napetosti i dualiteta koji definišu naš svakodnevni život. Konflikti su u osnovi ljudskog postojanja i neizbežni su deo našeg života. Iako ponekad teški i bolni, oni su izvor rasta, razvoja i promene.


Izložba predstavlja poziv na introspekciju i razmišljanje o sopstvenim unutrašnjim konfliktima, ali i o načinima na koje svesno i nesvesno međusobno deluju i oblikuju naše iskustvo. Kustos izložbe je Aleksandra Lazar.


Dušica Pejić je završila je osnovne i master studije na katedri za slikarstvo Akademije umetnosti, Univerziteta u Novom Sadu. Završila je specijalističke studije na katedri za slikarstvo Fakulteta likovnih umetnosti, Univerziteta u Beogradu. Diplomirala je na Visokoj školi likovnih i primenjenih umetnosti strukovnih studija u Beogradu, na odseku za Grafički dizajn.


Uvršćena  je u osam najistaknutijih autora apstraktne orijentacije u srpskom slikarstvu u Srbiji posle 2000. godine. Njeni umetnički radovi se nalaze u javnim i privatnim kolekcijama u zemlji i inostranstvu: Mandarin Orijental SAVOY u Cirihu, Alex Lake u Cirihu, Beyond Creative u Beogradu i drugim. Saradnica je na projektima povezivanja i umrežavanja različitih umetničkih izraza. Vanredna je profesorka na master studijama na Institutu za umetničku igru u Beogradu, gde radi na povezivanju vizuelnog i izvođačkog dela. Dobitnica je brojnih nagrada i priznanja.

Izložba “Konflikt” biće otvorena do 25. maja 2024. godine, a radno vreme Galerije ŠTAB je svakog dana od 10 do 21 čas. Ulaz na izložbu je slobodan.


izložba slika dušica pejić

Ostavite komentar

Klikom na dugme za slanje komentara slažete se sa Uslovima korišćenja sajta BG Autentik